historiskamarknaden.se 2016

Historiska marknaden och Spelstämma genomförs den vecka som avslutas med Jokkmokks marknad eller som många säger Jokkmokks vintermarknad, vilken är ett kommunalt arrangemang under tre dagar: se http://jokkmokksmarknad.se.
Jokkmokks Historiska Vintermarknad är alltså ett arrangemang för hela marknadsveckan. Här händer saker när DU gör något.

image

Det är en hel vecka med spelstämma och historisk handel, lokal kultur, kunskapsspridning, umgänge, cool klädsel, lokalt teaterspel, äkta historia och en välkomnande tolerans som är lika naturlig som snön på vintern. Åsen vid bäcken är en månghundraårig mötesplats där renarna har kunna beta och vara lugna.
Samtalet och mötet är i centrum och det är du och vi alla som är med som gör det fantastiskt! Alla påklädda kan vara med. Kom och lär och lira med andra.
Logarna är varma för spel och ute är det kallt nog för vinterteater. Vi använder ord som interaktiv, deltagande, aktivt och försäljande när vi beskriver den historiska marknadsveckan på Hembygdsområdet i Jokkmokk. Ni som säljer får vara hela veckan om ni vill, det är bara att lägga ut nägra renskinn som kunderna kan vila sig på under prisförhandlingarna. Kom och må gott! Årets tema är fullt ös. Mångfald

Print Friendly, PDF & Email